مقالات

آموزش کامل رنگ کردن انواع درب چوبی

آموزش کامل رنگ کردن انواع درب چوبی

اگر به فکر رنگ کردن درب چوبی خانه و یا ساختمان خود هستید تا تغییر در دکورسیوان خانه خود ایجاد کنید، باید بدانید که رنگ کردن درب چوبی به سادگی رنگ کردن دیگر اشیا نیست و دارای فوت و فن‌ها و روش‌های بخصوص خود است. قبل از شروع رنگ کردن درب چوبی خود باید آموزش ببینید و نحوه درست رنگ کردن آن را یاد بگیرید. ما در این مقاله از چوب ایران قصد داریم تا شما را با نحوه صحیح و درست رنگ کردن انواع درب چوبی آشنا کرده و نکات ریز آن را با شما به اشتراک بگذاریم. پس با همراه باشید.

مراحل رنگ کردن درب چوبی

برای رنگ کردن درب چوبی خود به صورت اصولی و بدون نقص باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

1. پوشاندن یا جدا کردن نقاط غیر چوبی درب

در ابتدا باید تمام نقاط غیر چوبی درب مثل لوله‌ها، شیشه‌ها و لولا ها، که قرار نیست رنگ شوند را با استفاده از چسب کاغذی پوشانده و یا بصورت کام از درب جدا کنیم. مانند دستگیره، لولاها ، شیشه و …. یا با چسب کاغذی بپوشانیم. چرا که اگر آن‌ها را جدا نکنیم رنگ به تمام قسمت‌های پوب نرسیده و حتی ممکن است حفره‌های ریزی روی درب چوبی شما بماند که پس از رنگ آمیزی متوجه بد فرم بودن آن خواهید شد.

2. ترمیم سطح درب

در مرحله دوم از آموزش رنگ کردن درب چوبی که بسیار اهمیت دارد این است که باید تمام برجستگی‌ و فرورفتگی های سطح چوب (منظور فرورفتگی و برجستگی‌هایی است که ناشی از خرابی درب است نه طرح خود درب!) مثل لهیدگی، ترک، جای چکش، شکاف و … ترمیم و بازسازی شود تا رنگ بصورت یک دست روی آن بنشیند.

همچنین بخوانید:   مهم‌ترین نکات خرید قفل و دستگیره درب ضد‌سرقت

3. بتونه کاری درب

در مرحله بعد باید سطح درب چوبی را بتونه‌کاری کنید. با انجام این کار تمامی ترک خوردگی‌ها، منافذ و نقایص سطحی چوب پر شده و برطرف می‌شود و شما یک سطح صاف و هموار خواهید داشت. در این مرحله ابتدا ماده اصلی بتونه را که می‌تواند بتونه مل و سریش، بتونه روغنی و یا بتونه فوری باشد، حاضر کرده و پس از آن با استفاده از لیسه و کاردک بتونه را روی سطح درب چوبی اعمال کنید.

برای خلق یک دکوراسیون خاص‌ و متفاوت، چوب ایران

بهترین انتخابه !

جهت مشاوره ، خرید و انجام خدمات با ما در ارتباط باشید.

برای خلق یک دکوراسیون خاص‌ و متفاوت، چوب ایران

بهترین انتخابه !

جهت مشاوره ، خرید و انجام خدمات با ما در ارتباط باشید.

آموزش رنگ کردن درب چوبی

مشاهده و خرید انواع درب از چوب ایران:  ضد سرقت   درب‌های لابی 

4. سنباده کاری درب

سنباده‌ها دارای انواع متنوعی هستند. برای سمباده کاری سطح درب چوبی باید ابتدا از گرید پایین شروع کرده و در مراحل آخر کار از نوع گرید بالاتر ( که نرم‌تر هستند) استفاده کنیم. در سمباده کاری درب چوبی باید از تمام جهات آن استفاده کرد ولی باید دقت کرد که در خلاف جهت خواب چوب سمباده نزنید. این کار سبب ایجاد خط روی درب چوبی می‌شود و هنگامی که آستر روی چوب می‌آید ظاهر زشتی به درب می‌دهد.

در هنگام سنباده ردن درب چوبی باید دقت کنید که تمام مراحل سنباده کاری باید با فشار وارد شده یکنواخت انجام شود، در غیر این صورت سطح دچار فرورفتگی و برجستگی شده و خراب می‌شود. همچنین بهتر است سنباده کاری را در محیطی انجام دهید که نور فضای مناسبب داشته باشد تا تمام ایرادات سطح درب چوبی دیده می‌شود و شما بهتر بتوانید آن‌ها را رفع کنید.

همچنین بخوانید:   انواع جنس پارکت تمام چوب

5. رنگ آمیزی درب

در آخرین مرحله از رنگ کردن درب چوبی، برای ایجاد لایه قبل از رنگ و عوض کردن رنگ چوب زمینه، از شاپان استفاده می‌شود. این محصول در رنگ‌های قهوه‌ای و مشکی ساخته می‌شوند. برای استفاده از شاپان، باید آن را با بنزین مخلوط کنیم. مقدار ترکیب آن‌ به درجه‌ی رنگ مورد نظر شما بستگی دارد، هرچقدر رنگ قهوه‌ای تیره‌تری مدنظر شما باشد باید از بنزین کمتری استفاده کنید. این کار را با  قلم مو، پارچه و یا پیستوله روی سطح درب چوبی اعمال کنید.

حال نوبت به اجرای سیلر روی سطح درب چوب بعد از آسترکاری می‌رسد. سیلر تمام سطح درب چوبی را به‌گونه‌ای اشباع می‌کند که هیچ روزنه‌ای روی آن باقی نماند و رنگ جذب چوب نشود. بهترین روش اجرای سیلر، پیستوله‌ی بادی است. بعد از آن دوباره باید سطح درب چوبی را بتونه کاری کرد. البته ساخت بتونه مورد نیاز در این مرحله با بتونه‌ی مرحله‌ی اول متفاوت است.

پس از خشک شدن بتونه، سطح درب چوبی برای سمباده کاری آماده می‌شود. در این مرحله باید از یک سمباده‌ گرید بالا (با اندازه 220) استفاده کرد. سپس باید سیلر زدن و بتونه‌کاری را چندین بار تکرار کنید و در هر دفعه بین 10 تا 30 دقیقه صبر کنید تا خشک شود. در مرحله‌ی آخر رنگ اصلی درب را به سطح درب چوبی می‌زنیم.

رنگ شاپان یا به تلفظ برخی افراد شاپون که در اصل همان قیر تصفیه شده می باشد، در رنگ کاری روی چوب به عنوان یک لایه و آستر روی چوب قرار می گیرد که معمولا رنگ قهوه ای و از رنگ های نزدیک به آن استفاده می کنند.

به نقل از فنی کارا

سخن آخر

در این مقاله از چوب ایران بطور کامل درباره رنگ کردن انواع درب چوبی با روش صحیح و مناسب صحبت کردیم. همچنین نکاتی که باید قبل از رنگ کردن درب چوبی باید رعایت کنید را نیز خدمت شما عزیزان توضیح دادیم. دقت کنید که رنگ کردن درب چوبی کار آسانی نیست و باید با دقت و حوصله انجام شود. اگر قصد خرید انواع درب تمام چوب را در رنگ‌های مد نظرتان و در اندازه موردنظر خود دارید، فروشگاه نوژان چوب با داشتن قیمت‌های مناسب نسبت به دیگر سایت‌ها، گزینه خوبی برای خریدتان است.

همچنین بخوانید: نکات کلیدی انتخاب دستگیره برای درب چوبی

بازگشت به لیست

4 دیدگاه در “آموزش کامل رنگ کردن انواع درب چوبی

  1. غلامرضا ایمانی گفت:

    از چه رنگهایی برای رنگ کردن درب چوبی میشه استفاده کرد؟

    1. manager.kh گفت:

      برای رنگ کردن درب چوبی میتونید از رنگ پولیش (که انجامش بسیار زمانبر هستش)، رنگ پلی اورتان و رنگ پلی استر استفاده کنید.

  2. افکاری گفت:

    سلام وقت بخیر
    شما خدمات رنگ درب چوبی رو انجام میدهید؟

    1. manager.z گفت:

      سلام وقت بخیر.لطف کنین با کارشناسان در قسمت تماس با ما تماس بگیرید .
      https://chobiran.com/contact-us/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *